Darwins tvivl: DEN KAMBRISKE EKSPLOSION

Darwins tvivl: DEN KAMBRISKE EKSPLOSION

Som nævnt på homesiden af hjemmesiden her er der egentlig kun 2 troværdige forklaringer på livets opståen:


Den første forklaringsmodel er den naturalistiske forklaring om at masse (stof) har eksisteret i al evighed og så eksploderede og blev til vort univers, hvori nogle af universets partikler ”fandt sammen” i de helt rigtige mønstre, som kom til at udgøre DNA molekyler, der gav sig til at producere proteiner, og opbygge fungerende biologiske celler, som igen formerede sig på en måde, så der var nok til at danne dyrekroppe med alle de nødvendige organer til at formere sig, at der altså samtidigt opstod både handyr og hundyr, som kunne parre sig og få afkom, som kunne begynde kam om overlevelse af den bedst egnede osv.


Den anden forklaringsmodel er at der findes et superintelligent væsen, som er evigt, og som er hævet over masse og naturlove, som har skabt det hele.

Vi har jo ikke mulighed for at gå tilbage i tid og betragte hvordan det gik til, men vi kan bruge Darwins metod, som han kaldte  "følgeslutning til den bedste forklaring", det kan du få en dybere indsigt iå under menupunktet ”livssyn og ID” her på toppen af siden.


Mit personlige synspunkt er at hvis vi kan vise at den ene forklaring ikke er en realistisk mulighed, så står vi tilbage med den anden forklaring. Hjemmesiden her har til formål at vise at den nyeste videnskab afslører at den første forklaring er så usandsynlig at den rangerer på linje med eventyrfortællinge, hvorfor vi må tage forklaringsmodel nr. 2 alvorligt.

   Jeg vil gerne vise en video om Darwins tvivl på om hans egen teori kunne forklare fossilerne i det kambriske lag. Videoen er 2 timer  og 22 min. lang, så det har været en noget  tidkrævende opgave for mig at sætte danske undertekster på hele videoen og der har indsneget sig nogle skønhedsfejl i form af tastefejl og lignende, men det er ikke ting, der forvrænger indholdet i samtalen. Du kan se samtalen med danske undertekster ved at  ved at klikke  her.   Jeg har bearbejdet de tal der oplyses i videoen, og resultatet af det ligger, som en nedfaldsmenu under menupunktet den kambriske eksplosion, men du kan også se den ved at klikke her.

Du kan også vælge at se den fulde udgave på engelsk uden danske undertekster ved at klikke  her.