Haeckels embryotegninger

ERNEST HAECKELS EMBRYOTEGNINGER

Afspejler det menneskelige  embryo darwinistisk evolution?

 

Den tyske kunstner og biolog, Ernest Haeckel, som var stærk tilhænger af Darwin anses for at have været en meget dygtig og kompetent biolog. Han lavede tegninger af forskellige embryoer, og brugte dem til at påvise at det menneskelige embryo i livmoderen gennemløber en række stadier, som til forveksling ligner embryoer af de dyr, som evolutionister mener er vore tidlige forfædre. Man mener jo at det første liv opstod i vandet, og i hvert fald på et stadie var fisk, hvor finnerne over tid udviklede sig til ben, så fisken blev til krybdyr, som kunne gå på land, og så udvikle sig videre derfra til alle de landdyr vi i dag kender.

Han mente altså at have påvist at mennesket i livmoderen gennemløber den samme udvikling, som livet på jorden gjorde fra begyndelsen.

Hans tegninger blev udgivet i 1866, men allerede i 1874 påviste andre forskere at hans tegninger ikke afspejlede virkeligheden, men var en fordrejning. Om det var en bevidst fordrejning eller bare et udtryk for manglende viden vil jeg ikke udtale mig om, men der er noget andet jeg vil udtale mig om:

Når nu disse tegninger ca. 100 år efter at de blev påvist at være fordrejninger blev brugt i de biologibøger jeg blev undervist efter i gymnasiet, så må det anses for en bevidst fordrejning begået af lærebogsforfatterne, eller i hvert fald hos mine universitetsuddannede lærere. Det er altså et udtryk for at man bevidst forfører folk her i moderne tid, og man bruger vore skattekroner til at finansiere forførelsen.

Herunder vil jeg vise og kommentere  hans tegninger.


Fisk

salamander

skildpadde

kylling

kanin

menneske

Jonathan Wells er en videnskabsmand med speciale i embryologi.

Jeg vil gerne vise hvad han har at sige om Haeckels tegninger.

Du kan høre hans forklaring af forfalskningen ved at klikke her.

her i videoen forsvarer Eugenie Scott den fortsatte brug af Haeckels forfalskede tegninger. Hun reducerer forfalskningerne til bare at være en mindre fodnote i videnskabshistorien. og siger så at man i 10-15 år har vidst at det er forfalskninger, men sandheden er den  at man i  150 år har vidst at det er forfalskninger.

Havde det bare drejet sig om en 150 år gammel forfalskning, som en overivrig tilhænger af Darwin lavede, så ville hun have en vis ret til at kalde det en fodnote, men når man bruger det i undervisningen  på gymnasier og universiteter den dag i dag, så er det ikke bare en fodnote. Nej Det er (som nævnt i hovedteksten til artiklen her) et udtryk for den manglende troværdighed  hos dem, der står for oplæring og uddannelse i vort samfund.

Grafikken her til venstre viser Haeckels tegninger.

I øjeblikket er jeg kun i stand til at vise dem med engelsk tekst, men den øverste linje, som på engelsk er HACKEL'S FAKE DRAWINGS, ville på dansk være

HAECKELS FORFALSKEDE TEGNINGER.

Lige derunder har vi så en række af hans forfalskede tegninger, hvor jeg har indsat den danske betegnelse lige under


Midt imellem de 2 rækker af tegninger/billeder, ses teksten REAL EMBRYOS, som på dansk ville være VIRKELIGE EMBRYOER. Disse billeder korresponderer til billederne lodret over dem, og det demonstrerer jo klart forskellen på Haeckels tegninger ogvirkeligheden.