Darwins tvivl: DEN KAMBRISKE EKSPLOSION

HVORDAN GIK DET TIL?

Darwins tvivl: DEN KAMBRISKE EKSPLOSION

Som nævnt på homesiden af hjemmesiden her er der egentlig kun 2 troværdige forklaringer på livets opståen:

 

Den første forklaringsmodel er den naturalistiske forklaring om at masse (stof) har eksisteret i al evighed og så eksploderede og blev til vort univers, hvori nogle af universets partikler ”fandt sammen” i de helt rigtige mønstre, som kom til at udgøre DNA molekyler, der gav sig til at producere proteiner, og opbygge fungerende biologiske celler, som igen formerede sig på en måde, så der var nok til at danne dyrekroppe med alle de nødvendige organer til at formere sig, at der altså samtidigt opstod både handyr og hundyr, som kunne parre sig og få afkom, som kunne begynde kam om overlevelse af den bedst egnede osv.

 

Den anden forklaringsmodel er at der findes et superintelligent væsen, som er evigt, og som er hævet over masse og naturlove, som har skabt det hele.

Vi har jo ikke mulighed for at gå tilbage i tid og betragte hvordan det gik til, men vi kan bruge Darwins metod, som han kaldte "følgeslutning til den bedste forklaring", det kan du få en dybere indsigt iå under menupunktet ”livssyn og ID” her på toppen af siden.

 

Mit personlige synspunkt er at hvis vi kan vise at den ene forklaring ikke er en realistisk mulighed, så står vi tilbage med den anden forklaring. Hjemmesiden her har til formål at vise at den nyeste videnskab afslører at den første forklaring er så usandsynlig at den rangerer på linje med eventyrfortællinge, hvorfor vi må tage forklaringsmodel nr. 2 alvorligt.

Der er for eksempel den kambriske eksplosion og fremkomsten af kropsplaner for nye dyrearter, som tilhængere af den naturalistiske forklaringsmodel godt nok forsøger sig med den ene forklaringsmodel på efter den anden. Den ene mere fantasifuld end den anden. for eksempel er der Punctuated equilibrium forklaringen, som klart viser at evolutionstanken er en religion, som kræver blind tro.

Jeg vil gerne vise en video om Darwins tvivl på om hans egen teori kunne forklare fossilerne i det kambriske lag. Videoen er 2 timer og 21 min.lang, så det vil vare noget tid for mig at sætte danske undertekster på hele videoen. Jeg vil bestræbe mig på at få det klaret så hurtigt, som muligt, men i erkendelse af opgavens omfang vil jeg gøre det således at jeg går i gang med tekstningsopgaven, og så løbende lægger den bid frem, som jeg har nået at tekste. De første 2 timer og 2 min. er tekstet. Jeg anbefaler som sædvanligt at du (alt efter hvordan du har stillet din skærmopløsning) klikker på fuldsidevisning når du ser det alt efter hvordan du har stillet skærmopløsningen, og jeg må så lige advare om at jeg har været nød til at sætte teksten direkte ind i billedet visse steder for at få plads, så man skal være lidt "vågen" for ikke at miste tråden. ,Den tekstede del kan ses ved at klikke her. Jeg har bearbejdet de tal der oplyses i videoen, og resultatet af det ligger, som en nedfaldsmenu under menupunktet den kambriske eksplosion, men du kan også se den ved at klikke her.

Du kan også vælge at se den fulde udgave på engelsk uden danske undertekster ved at klikke her.